Skip to main content

Udvalg

Kompetenceudvalget

Kompetenceudvalget

FM spiller en central rolle i forhold til at indfri både danske og internationale målsætninger om større fokus på bæredygtighed, klima og miljø. FM kan med rette betragtes som klimahelte og vi skal være rustet til fremtiden. Det kræver kompetencer, og det er netop udvalgets fokusområde.

Kompetenceudvalget arbejder målrettet på at sikre, at de nødvendige FM-kompetencer er tilstede i fremtidens arbejdsmarked. Udvalgets ambition er FM-uddannelse på alle niveauer, med særligt fokus på videregående uddannelser. Udvalget har som ambition at øge både undervisning og forskning i FM på landets uddannelsesinstitutioner.

Fremtidens FM’ere skal kunne stå i spidsen for digital og bæredygtig udvikling, og det kræver både teknisk og ledelsesmæssig indsigt, hvor helhedstænkning, samarbejde og innovation er nogle af nøgleordene. Derfor har udvalget et bredt perspektiv på FM-uddannelse.

Uddannelser

Traditionelt rekrutterer FM-branchen fra en lang række uddannelser, som hver især bibringer relevante kompetencer til professionen. Det gælder f.eks. uddannelserne til arkitekt, bygningskonstruktør, forskellige byggefag, ingeniør, maskinmester, økonom, samfundsvidenskab mm.

Hvis du gerne vil øge dine kompetencer indenfor FM, har vores Kompetenceudvalg samlet links til nogle af de mest FM-fokuserede efter- og videreuddannelser.

KEA – Facility Manager (60 ECTS-point)

Teknologisk Institut – FM uddannelsen (13 dages uddannelse)

Byggeriets Ledelsescenter (Bæredygtighed og Digitalisering)

DFM miniuddannelse (Grundlæggende forståelse for FM)

Desuden er det muligt at tilmelde sig kurser hos DFM og andre kursusudbyder, samt enkeltfag på landets uddannelsesinstitutioner.

Udvalgets arbejde

Udvalgets primære fokus er at bidrage til at skabe mere fokus på FM-uddannelse. Fremtidens arbejdsmarked har brug for FM på alle uddannelsesniveauer, f.eks. professionsniveau (maskinmester, bygningskonstruktør o.lign.) eller på en højere læreanstalt (f.eks. ingeniør, arkitekt, erhvervsøkonom), ligesom efteruddannelse og kurser er vigtige. Arbejdet foregår blandt andet ved, at udvalget inviterer relevante uddannelsesinstitutioner til dialog omkring vigtigheden af FM-uddannelser.

Formålet er at fremme FM-uddannelser på alle niveauer, med særligt fokus på kandidatniveau. FM-uddannelserne skal sikre, at vi som profession og sektor:

  • Får et fælles fagligt sprog for FM
  • Opnår en fælles viden for FM (faktabaseret, standardiseret og analytisk)
  • Udøver forskning og skaber forskningsmetoder for FM
  • Udvikler teorier og koncepter for FM
  • Er rustet til strategisk ledelse
  • Er internationalt orienteret
  • At FM anerkendes som en attraktiv karrierevej

Giv dit input

Som medlem af DFM har du mulighed for at tage kontakt til udvalget, hvis du søger information eller har forslag til projekter eller initiativer, udvalget kan beskæftige sig med. Du kan også kontakte os, hvis du synes, der er nye politiske tiltag eller strømninger, vi bør følge, eller måske har du forslag, til hvordan vi bedst løfter vores dagsorden. Hvis du vil i kontakt med udvalget kan du kontakte udvalgsforperson Susanne Balslev Nielsen: subn@niras.dk.

Medlemmer i udvalget

Kompetenceudvalget-DFM

Susanne Balslev Nielsen

Udvalgsforperson

Arbejdsgruppe-for-kompetencer-FM

Karen Dilling

Hillerød Kommune

contract-management-netværk

Verner Bentzen

Bentzen Consulting

Udvalg-for-kompetencer-facility-management

Jette Leth Djælund

Konstruktørforeningen

Kompetence-udvalg-DFM

Michael Wallin

Amalie Search & Selection

Jonas-North-Kompetenceudvalget

Jonas Ryborg North

Frederiksberg Kommune

Arbejdsgruppe-for-fm-uddannelser

Christoffer Terp Andersen

NREP

Kompetence-udvalg-facility-management

Lena Paustian

Paustian Consulting

Jacob-Saabye-Christensen-kompetenceudvalget

Jacob Saabye Christensen

GEUS

Johnny-Jacobsen

Johnny Jacobsen

Rambøll Danmark

Udvalg-for-kompetencer-DFM

Mattias Straub

Maskinmesterskolen

Jesper-Frimand-Kompetenceudvalget

Jesper Frimand

Maskinmestrenes Forening

Helle-Lohmann-Rasmussen-Sekretariatet-i-Dansk-Facilities-Management

Helle Lohmann Rasmussen

Faglig sekretær

Oversigt over udvalg i DFM