Skip to main content

Udvalg

Bæredygtighedsudvalg

Bæredygtighedsudvalget

Bæredygtighedsudvalget er DFM’s spydspids i forhold til Verdensmålene, ESG og bæredygtighed generelt. Udvalget arbejder for, at FM bliver kulturbære og frontløber for arbejdet med bæredygtighed i alle virksomheder og organisationer private såvel som offentlige.

Bæredygtighedsudvalget accelererer den øgede opmærksomhed på FM’s væsentlige bidrag til bæredygtighed både i samfundet og i virksomhederne og ikke mindst blandt FM’erne selv.

Hvad arbejder udvalget med?

Udvalget har aktiviteter, der retter sig mod omverdenen og samfundet samt aktiviteter, der retter sig mod DFM’s medlemsvirksomheder og deres interesser.

Eksternt skubber bæredygtighedsudvalget til den bæredygtige udvikling i FM-branchen, og udvalget bidrager med FM-viden til samarbejdspartneres projekter og initiativer, der har et bæredygtighedsperspektiv. Udvalget deltager f.eks. i testpanel for Den frivillige Bæredygtighedsklasse og i arbejdet med de danske baselines for Verdensmålene.

Internt – i DFM – igangsætter udvalget initiativer og aktiviteter rettet mod medlemmerne, der vil styrke medlemmerne i arbejdet med bæredygtighed, og giver medlemmerne mulighed for at dele erfaringer. Et konkret eksempel er arbejdet med casesamlingen. Her indsamler udvalget konkrete, implementerbare cases fra medlemsvirksomhederne og deler dem til inspiration og gavn for de øvrige medlemmer. Udvalget afholder også en række medlemsmøder om bæredygtighed herunder eksempelvis oplæg og webinarer.

Hvordan arbejder udvalget?

Udvalget er organiseret i en række underudvalg, hvor udvalgsmedlemmerne arbejder med temaer eller med at igangsætte konkrete initiativer. Bæredygtighedsudvalget har følgende underudvalg:

  1. Kommende lovkrav og certificeringsordninger
  2. Casesamlingen
  3. Cirkulær FM – byggeri og drift
  4. Social bæredygtighed i FM

Udvalget mødes ca. 6 gange om året, underudvalgene mødes derudover efter behov. Udvalget mødes både virtuelt og fysisk. For at holde hinanden opdateret på den nyeste bæredygtige udvikling har udvalget ”det åbne punkt” som en fast del af dagsordenen.

Bliv en del af bæredygtighedsudvalget

Udvalget er åbent for alle typer medlemsvirksomheder. Kontakt Jørgen, jost@horsholm.dk, eller Rikke, rso@dfm-net.dk, hvis du vil i kontakt med udvalget eller ønsker at deltage i udvalgsarbejdet.

Medlemmer af udvalget

Joergen-Stokbro-fn17-udvalget

Jørgen Stokbro

Hørsholm Kommune // Udvalgsforperson

Nicky Peter Gulholm

BEC Financial Technologies

Lisbet Michaelsen

COWI

fn17udvalg-DFM

Mads Ubbe Beier

Radiometer

Henrik-Juul-Nielsen-FN17-udvalget

Henrik Juul Nielsen

Niras

Anne Møller Lagerberg

Lagerberg Rådgivning

Udvalg-for-kompetence-FM-DFM

Line Maj Aagreen

Hørsholm Kommune

per-anker-jensen

Per Anker Jensen

DTU Management

FN17-udvalget-Tine-Kastberg

Tine Kastberg

Novonesis

Anja-FN17-udvalget

Anja Kepinska Meleschko

Udvalg-for-kompetence-FM-DFM

Sara Fredhave

Københavns Ejendomme

Udvalg-for-kompetence-FM-DFM

Mette Rudkjær

Nordea

Rikke-Soede-Projektleder-DFM

Rikke Soede

Faglig sekretær, DFM