Skip to main content

Faglig viden

Håndbogen i Facilities Management

Håndbogen i FM

Facilities Management (FM) er et nøgleord som mange anvender i forskellige forbindelser og sammenhænge. Dette hænger i høj grad sammen med manglen på en fælles dansk referenceramme for FM, der har givet frit spillerum for de mange forskellige definitioner af det engelske ord.

Dansk Facilities Management (DFM) har i mange år arbejdet for en fælles definition af begrebet sammen med arbejdet for udbredelsen af kendskabet til FM, herunder uddannelse, erfaringsudveksling m.v.

DFM har udgivet en Håndbog i Facilities Management i samarbejde med bogens forfatter Per Anker Jensen. Bogen anvender, udover forfatterens store viden om området, også de samlede erfaringer fra en række af medlemmerne i DFM herunder en række artikler i DFMs nyhedsbreve gennem de seneste år.

Bogen er den første sammenhængende og dækkende gennemgang af FM i Danmark, som gennemgår alle aspekter af FM. Bogen gennemgår således en række mere traditionelle begreber, men kommer også igennem nyere begreber som shared space, bæredygtighed, workplace management og mange andre.

Forfatteren gennemgår forskellige elementer som ledelse og organisation, økonomistyring, strategisk planlægning, space management, ejendomsdrift og services. Hertil kommer en generel introduktion til FM samt en status for udbredelsen af FM generelt i Danmark og internationalt.

Bogen henvender sig til såvel udbydere som indkøbere af FM-ydelser. Det er hensigten, at bogen skal medvirke til skabelsen af en fælles referenceramme, og dermed til etableringen af effektive markeder for de enkelte ydelser, der alt i alt vil medvirke til udbredelsen af Facilities Management.

håndbog-i-facilities-management

Håndbogen i FM

Bestil den nyeste udgave af håndbogen i FM og få leveret den direkte til din arbejds- eller hjemmeadresse.

I oktober 2021 udkom den nye fysiske udgave af håndbogen i FM og i april 2023 udkom bogen for første gang som e-bog.

Prisen for den fysiske udgave er 700.- ekskl. moms. Hvis du er fuldtidsstuderende får du den seneste udgave af håndbogen i FM til 400.- ekskl. moms, og hvis du er kursusudbyder eller forhandler kan du indkøbe bogen til 500.- ekskl. moms.

Prisen for den digitale udgave er 400.- ekskl. moms. Hvis du er fuldtidsstuderende får du e-bogs udgaven af håndbogen i FM til 300.- ekskl. moms.

For at få de forskellige rabatter kræver det en unik kode, som du skal indtaste ved betalingen på webshoppen. For at modtage rabatkoden skriv en mail til dfm@dfm-net.dk.

 

Køb håndbogen i FM