Faglig viden

FM Update

FM Update

FM Update er det eneste danske magasin som henvender sig specifikt til fagfolk inden for Facilities Management. Magasinet udgives af DFM og fungerer også som DFMs medlemsmagasin. Alle medlemmer modtager FM Update 3 gange årligt.

Artikler i magasinet skrives normalt af personer i og omkring DFM, som er tæt på begivenhederne hvad enten de skal findes i forskningen eller i FM-praksis. Det vigtige for os er, at du kan holde dig opdateret med nyheder og hente inspiration til udvikling af FM.

Download FM Update

Foreningens medlemmer kan downloade de nyeste udgaver af FM Update i deres fulde længde. Når et nyt FM Update bliver udgivet, vil det fremgå af listen her til digital download.

Leder FM Update nr. 2/2022

Tre gange ros

Vi har netop afsluttet generalforsamlingen, hvor jeg havde den fornøjelse at kunne præsentere det bedste år for DFM nogensinde. Alle væsentlige nøgletal gik i den rigtige retning, og for at det ikke skal være løgn, så tegner 2022 allerede nu til at slå 2021. What’s not to like!

Hvem kan tage æren for, at der på trods af mange forhindringer, er opnået så flot et resultat? Efter min opfattelse er der tre væsentlige aktører, der skal roses for dette.

Den første ros vil jeg give til ansættelsesudvalget, der i 2019 skulle ansætte en ny direktør, og som stod overfor en række skarpe kandidater. Udvalget valgte at gå med en, som på mange måder ikke var et ”livrem og seler”-valg. Valget faldt på Laura Lindahl, der ikke kendte en dyt til FM, men (måske) kunne tilføre noget nyt og vitalt til foreningen. Det var et modigt valg oven på en turbulent generalforsamling, der når havde lukket foreningen. Tak for det.

Den næste ros går til Laura Lindahl selv, der siden har lært meget om FM og nu kan føre sig frem til et hvert middagsselskab om emnet. Hun har tilført energi og vitalitet, og skabt medlemsfremgang og et aktivitetsniveau, der er uden sidestykke i foreningens historie. Hvor vi tidligere kunne være betænkelig med mere end et arrangement om måneden, har vi nu et om ugen – plus alt det andet. Og det ovenikøbet mens hele Danmark var på vågeblus i 1. år. Har du i øvrigt hørt Lauras podcast om innovation? Det skulle du gøre, for den viser hendes evne til at formidle vores fag. Du finder den på dfm-net.dk.

Også tak til medlemmerne

Laura Lindahl har også formået at arbejde godt sammen med en engageret bestyrelse, der til tider kunne diskutere – meeeget højlydt – i laaang tid – om et emne, men alligevel har sat en retning, som Laura har ført ud i livet på overraskende måder til gavn og glæde for medlemmerne. Men frem for alt har Laura ansat dygtige medarbejdere, der sammen udgør et stærkt hold og som på hver deres vis bidrager til en solid udvikling af foreningen. Stor ros til Laura for den indsats!

Den sidste ros går selvfølgelig til medarbejderne i sekretariatet: Karen Westergaard Nielsen, Helle Lohmann Rasmussen, Alberte Ariel Nyegaard, Taus Bøytler og Charlotte Jørgensen (nævnt i den rækkefølge, de er blevet ansat). De har med deres forskellige kompetencer og engagement skabt og styret os igennem et hav af arrangementer og aktiviteter, der sidste år kulminerede med en fantastisk årskonference. Den blev udviklet uden den traditionsrige arbejdsgruppe af medlemmer, men selvfølgelig med medlemmernes bidrag, men nu mere kyndigt orkesteret af sekretariatet. Og så skal jeg ikke glemme at nævne den store bevilling fra Realdania, som slår foreningen fast som epicenter for FM-viden i Danmark. Mega godt gået!

Og så er der også en fjerde aktør, der skal nævnes, og hvis bidrag er uvurderligt, og det er naturligvis medlemmerne selv; som udvalgsmedlemmer, oplægsholdere, facilitatorer eller blot ved at deltage i foreningens liv. Det er jo i virkeligheden det, det hele handler om.

Tak til alle for det hele.

Flemming Wulff Hansen, Bestyrelsesformand DFM

Sekretariatet-i-Dansk-Facilities-Management

Kontakt os

Vi er altid åbne for nye vinkler, og har du gennemført et spændende projekt, lavet en interessant analyse eller fået en skæv idé, vil vi meget gerne høre fra dig. Det samme gælder, hvis du er interesseret i at tegne en annonce i magasinet og på den måde nå ud til medlemmer af DFM og andre professionelle i branchen.

Redaktionen:
Laura Lindahl (redaktør og ansvarshavende)
lli@dfm-net.dk