Skip to main content

Faglig viden

FM Update

FM Update

FM Update er det eneste danske magasin som henvender sig specifikt til fagfolk inden for Facilities Management. Magasinet udgives af DFM fire gange årligt. Som medlem af DFM kan du modtage magasinet direkte i din indbakke.

Artikler i magasinet skrives normalt af personer i og omkring DFM, som er tæt på begivenhederne hvad enten de skal findes i forskningen eller i FM-praksis. Det vigtige for os er, at du kan holde dig opdateret med nyheder og hente inspiration til udvikling af FM.

FM Update

Sammen om fremtidens rammer.

Leder FM Update nr. 3/2023

DFM skal gøre en forskel

Det var med stor glæde og endnu større ydmyghed, at jeg den 1. august satte mig i direktørstolen for vores forening. Når jeg både glæder mig og er ydmyg, så skyldes det først og fremmest, at FM spiller en utrolig vigtig rolle i nogle meget vigtige og presserende dagsordner, som kommer til at påvirke både mennesker, virksomheder, vores samfund og planet. Det er vigtigt, at FM tager førertrøjen og går forrest på nogle områder, og at vi bidrager på endnu flere områder. Her kan og skal DFM gøre en stor forskel for vores medlemmer.

Bæredygtighed, digitalisering, kompetencer og hybridarbejde
Alle i vores branche ved, at der nærmest ikke er grænser for, hvad en FM’er beskæftiger sig med, og det giver os en række muligheder og også et stort ansvar. Hvis jeg skal pege på fire dagsordener, der især vil fylde, både på den korte og lange bane, vil det være bæredygtighed, digitalisering, kompetencer og hybridarbejde. Tingene kan være svære at skille ad. Er hybridarbejde for eksempel ikke blot en del af den sociale bæredygtighed? Det korte svar er ja, det hele handler om bæredygtighed. Eller om ESG: Environment (miljø), Social (samfund) og Governance (ledelse), om man vil. Både for dem, der enten allerede er, eller om kort tid bliver, underlagt regulereringer og ufravigelige krav, og for alle andre, der vil gøre det rigtige, have en plads på markedet med deres produkt eller ydelse, tiltrække arbejdskraft og så videre.

Engagerede og aktive medlemmer fra alle dele af branchen er nøglen
DFM er et videnscenter og et stærkt fagligt netværk for FM’ere. Hos os kan man både blive klogere på enkeltdele og sammenhænge indenfor FM. Det kan man først og fremmest, fordi vores engagerede og aktive medlemmer generøst deler deres viden og erfaringer, er nysgerrige på andres viden og bidrager til, at ny viden tilvejebringes og stilles til rådighed for andre. Det gælder både arbejdet i vores bestyrelse, i vores udvalg, engagement i netværk, deltagelse i webinarer og arrangementer, bidrag til udviklingsprojekterne, interaktion på sociale medier, cases til FM Update og meget, meget mere. Og som en særlig fordel, når man skal have mange perspektiver i spil, er vores medlemmer både FM-organisationer, leverandører og rådgivere. Det er jeg utrolig stolt og glad over at skulle stå i spidsen for som direktør for foreningen.

Mange kender mig måske allerede, for jeg har været i foreningen i mange år, senest som vicedirektør med ansvar for viden og udvikling. Jeg glæder mig til i min nye rolle at møde endnu flere af medlemmerne og blive klogere på, hvilke dagsordener de er optaget af, og hvor DFM kan gøre en forskel. Jeg er allerede blevet taget rigtigt flot imod både af de mange, jeg har talt med, når jeg har mødt dem, på LinkedIn, af bestyrelsen og ikke mindst af vores suveræne sekretariat, hvor Else Marie, Alberte, Taus og Karen nu er tilbage fra ferie. Vi er klar til et efterår proppet med spændende aktiviteter, der giver rig mulighed for at blive klogere på både enkeltdele og sammenhænge i FM.

Vi ses i foreningen.

Helle Lohmann Rasmussen, Direktør i DFM

Kontakt os

Vi er altid åbne for nye vinkler, og har du gennemført et spændende projekt, lavet en interessant analyse eller fået en skæv idé, vil vi meget gerne høre fra dig. Det samme gælder, hvis du er interesseret i at tegne en annonce i magasinet og på den måde nå ud til medlemmer af DFM og andre professionelle i branchen.

Redaktionen:
Alberte Ariel Nyegaard (ansvarshavende redaktør)
aan@dfm-net.dk

Taus Bøytler (redaktionssekretær)
tb@dfm-net.dk