Skip to main content

Fundament for digital og bæredygtig FM

FM-anvendelse af digitale bæredygtighedsinformationer

Delprojekt A

Det var ambitionen med delprojekt A, FM-anvendelse af digitale bæredygtighedsinformationer, at lave et værktøj, som virksomheder efterfølgende kan bruge, når de arbejder med digitale bæredygtighedsinformationer. Samtidig var det en ambitionen, at der ville være bred opbakning til værktøjet i branchen.

Kim Jacobsen var projektleder, mens Anne Lagerberg var medforfatter. Derudover bestod arbejdsgruppen af Esmir Maslesa og Poul Ebbesen.

Projektet blev formelt afsluttet i forbindelse med en lancering, der blev afholdt den 24. oktober 2023 i Ingeniørforeningen.

Det samlede forløb

Organiseringen af projektet begyndte i foråret 2022, hvor arbejdsgruppen, kontrolgruppen og afprøvningsgruppen blev etableret. I forlængelse af det begyndte arbejdsgruppen at udvikle den sekstrinsmetode, der er projektets omdrejningspunkt.

I november 2022 blev der afholdt en større workshop med mange deltagere, og efterfølgende meldte en række virksomheder sig til at afprøve den metode, der var blevet udarbejdet.

Projektet blev afsluttet i forbindelse med en lancering, der blev afholdt den 24. oktober 2023.

10 eksempler

Som en del af projektet blev der udarbejdet 10 eksempler, hvor virksomheder viser, hvordan de har brugt projektets metode til at arbejde med FM-opgaver. Det drejer sig om følgende eksempler:

- Affaldshåndtering (Danmarks Nationalbank)
- Affaldshåndtering (Sweco Danmark)
- Energi (Frederiksberg Kommune)
- Energi (Grundfos)
- Grøn pleje (Grundfos)
- Grøn pleje (Lagerberg)
- Indvendig vedligehold (Lagerberg)
- Oliering af trægulv (Danmarks Nationalbank)
- Space Management (Sweco Danmark)
- Tekniske installationer (Frederiksberg Kommune)

Slutproduktet

Slutproduktet i projektet består af guide til digitale bæredygtighedsinformationer i FM-opgaver, en skabelon, som virksomheder kan bruge, når de skal arbejde med guidens metode, samt 10 eksempler.

Se materiale