Skip to main content

6. november 2024, 09:00 - 16:00

Arealoptimering som vej til bæredygtighed

Sidder du med arealoptimering, Space Management eller er du involveret i byggeprojekter, hvor reduktion i arealforbrug er på agendaen? Så tag med på denne konference, hvor vi sætter fokus på arealoptimering på tværs af byg- og driftsherreperspektiver.

Info


Dato

6. november 2024

Tid

09:00 - 16:00

Sted

Bryghusgade 10
1473 København K

Tilmelding

Tilmeld dig her

Pris

3.500 DKK ex. moms for medlemmer

Spørgsmål

Ved spørgsmål kontakt Helle Lohmann Rasmussen på 40604764 eller hlr@dfm-net.dk.

Sidder du med arealoptimering, Space Management eller er du involveret i byggeprojekter, hvor reduktion i arealforbrug er på agendaen? Så tag med på denne konference, hvor vi sætter fokus på arealoptimering på tværs af byg- og driftsherreperspektiver. På dagen diskuterer vi både kapacitetsberegninger, de gode eksempler, og hvordan du analyserer din ejendomsportefølje og sikrer en god brugerproces undervejs. Konferencen arrangeres i samarbejde mellem Dansk Facilities Management og Bygherreforeningen.

Tilmelding og pris

3500 DKK ex. moms for medlemmer af DFM eller Bygherreforeningen

5000 DKK ex. moms for ikke-medlemmer af DFM eller Bygherreforeningen

Tilmelding (åbner i nyt vindue hos Bygherreforeningen)

Program

 

09:00-09:30 Ankomst, registrering og morgenkaffe

 

09:30-09:45 Velkomst
Vi byder velkommen til dagen og rammesætter dagens tema

Christine Skovgaard Madsen, områdechef, Bygherreforeningen og Helle Lohmann Rasmussen, direktør, Dansk Facilities Management

 

09:45-10:20 Arealoptimering som vej til mindre miljøbelastende byggeri
Vi ved godt, at vi skal bruge færre kvadratmeter, for det er noget, vi taler om – men hjælper det egentlig i forhold til miljøbelastning? Hvordan kan arealoptimering betale sig i forhold til at bygge ud og bygge om? Og hvordan sætter vi ord på, hvad der er bedst i forhold til at sikre en bæredygtig tilgang til vores ejendomsstrategi og arealer?

Steffen Petersen, professor, Institut for byggeri og bygningsdesign, Aarhus Universitet

 

10:20-10:55 Arealoptimering og ejendomsstrategi i Maersk
Når vi skal arbejde med arealoptimering, skal vi se strategisk på vores ejendomsportefølje for at reducere de rigtige kvadratmeter og sikre værdi i de kvadratmeter, vi har. Arealoptimering skal i det lys ikke ses som en spareøvelse, men som en del af strategien mod en mere bæredygtig ejendomsdrift. Vi skal høre, hvordan Maersk arbejder med deres ejendomme World Wide for at sikre, at de har de rigtige ejendomme og kvadratmeter til virksomhedens behov.

Karina Tjur Gunsten, Head of Corporate Real Estate, Indirect Category Management, A.P. Moller – Maersk

 

10:55-11:10 Formiddagskaffe og netværk

 

11:10-11:40 Strategisk arbejde med flerbrug og optimering af arealer i Roskilde
Roskilde Kommune har formuleret en ejendomsstrategi, som blandt andet indeholder forpligtende mål for reduktion af m2 og samtidig at ændre fokus fra bæredygtigt nybyggeri til mere bæredygtig transformation og optimeret anvendelse af kvadratmeter? Men hvordan kommer man i gang, hvilke beregninger og fakta er nødvendige og hvad kræver det at ændre fokus i en bred organisatorisk sammenhæng med mange interesser.

Morten Clausen, bygge- og ejendomschef, Roskilde Kommune

 

11:40-12:10 Men hvad med brugerne? At lede forandringsprocesser og sikre følgeskab
Arealoptimering handler ikke kun om at måle, veje og beregne kvadratmeter, det handler i høj grad om forandring, og det er afgørende at planlægge en god forandringsproces, følge op undervejs og inddrage brugere, så de får en god oplevelse og en arbejdsplads, der skaber værdi. Hvordan kan vi arbejde med at sikre gode processer omkring arealoptimering, udvikling af arbejdspladsen og løbende forandringer?

Sine Jung Gormsen, Senior Client Advisor hos RIGHTSIZE

 

12:10-12:30 Arealoptimering, kloge kvadratmeter, shared space eller spareøvelse
Vi drøfter dilemma om arealoptimering ved bordene, som stilles til eftermiddagens panel.

 

12:30-13:30 Frokost

 

13:30-14:00 Nye funktioner i kontoret: Danske Banks kontor på Postgrunden
I foråret 2024 er Danske Bank flyttet ind i sit nye hovedsæde i Postbyen i København. Det nye domicil rummer 73.000 kvadratmeter. Men der er ikke skriveborde til alle medarbejdere. I den nye kontorbygning er der reduceret i kvadratmeter til skriveborde og åbnet for andre og mere offentlige funktioner i gadeplan. Hvad er tankerne bag det nye domicil i forhold til at skabe rammerne om en god arbejdsplads. og hvordan fungerer det i praksis?

Christine Jordy, Innovation Lead, Sustainability and Workplace Experiences, Danske Bank

 

14:00-14:30 Stigsborg børne- og ungeunivers – et flerbrugerhus på havnefronten
I sommeren 2025 står Aalborgs nye folkeskole klar til at tage i mod elever og medarbejdere. Bygningen rummer ikke kun en skole, men også en daginstitution og skal være kvartershus for beboerne på Stigsborg Brygge. Dermed skal 3 brugergrupper dele nogle af kvadratmeterne i bygningen, og det kræver forberedelse. Vi skal høre, hvordan kommunen arbejder på at forberede brugerne til indflytning, og hvilke tanker der er gået forud for projektet.

Karen Nygaard Kristensen, projektleder, Aalborg kommune

 

 14:30-14:50 Eftermiddagskaffe og netværk

 

14:50-15:20 Hvad koster en kvadratmeter? Skal vi gentænke værdibegrebet?
Vi har tidligere i høj grad værdiansat ejendomme på mængden af kvadratmeter. Men hvis det er et mål at reducere kvadratmeter i fremtiden og have få men rigtig gode arealer, skal vi så ændre den opfattelse? Er vi på vej mod et paradigmeskift, eller hvad skal der til?

Lau Melchiorsen, consultant, Pyxis Consult

 

15:20-15:50 Spørg dilemmapanelet: Arealoptimering, kloge kvadratmeter, shared space eller spareøvelse?
De dilemmaer, vi formulerede tidligere på dagen, skal nu afprøves for monopolet. I bedste ”monopol-stil” kan deltagerne nu stille dilemmaer til drøftelse i et panel bestående af dagens talere. Vi sætter fokus på alle de modsatrettede dilemmaer, som arealoptimering kan sætte i gang.

Faciliteter af Christine Skovgaard Madsen, områdechef, Bygherreforeningen og Helle Lohmann Rasmussen, direktør, Dansk Facilities Management

 

15:50-16:00 Afsluttende refleksioner og opsamling

 

16:00 Tak for i dag

 

Ret til ændringer forbeholdes

Kreditering fotograf // Anne Prytz Schaldemose
RITA Arch

Tilmelding

Online tilmelding er ikke muligt til dette arrangement.