Skip to main content

22. august 2024, 12:30 - 16:00

Bæredygtig inspirationstur til DR og Nordea

Tag med på besøg hos DR og Nordea og få konkrete eksempler på bæredygtig FM, og mød andre ligesindede FM’ere, som også er interesseret i bæredygtighed.

Info


Dato

22. august 2024

Tid

12:30 - 16:00

Sted

Emil Holms Kanal 20, mødelokale Transit, DR byen
2300 København S

Tilmelding

Tilmeld dig her

Pris

Gratis for medlemmer

Spørgsmål

Ved spørgsmål kontakt Rikke Soede rso@dfm-net.dk.

Tag med på besøg hos DR og Nordea og få konkrete eksempler på bæredygtig FM, og mød andre ligesindede FM’ere, som også brænder for bæredygtig FM.

Et af vores mange bæredygtige initiativer i DFM er samlingen af bæredygtige cases, som I finder på hjemmesiden her. Fra tid til anden dykker DFM’s Bærdygtighedsudvalg ned i samlingen og får vores casebidragere til at holde oplæg for os. Denne gang skal vi på udflugt og se en håndfuld helt nye cases i samlingen, som får premiere samme dag.

Hos DR skal vi se tre forskellige cases:
Stop Strømspild: I en virksomhed med 290 produktionslokaler fyldt med elektronisk udstyr, er det ikke let at vide, hvilket udstyr der må slukkes. Men med en oplysningskampagne understøttet af nudging er det lykkes at opnå en markant besparelse på strømforbruget.

Overskudsvarme: DR har behov for en betydelig mængde køl, men overskudsvarme af den proces udnytter DR nu ved hjælp af en stor varmepumpe, som kan forsyne huset med op til 85 % af husets varme forbrug.

Arbejdet for at reducere DR’s energiforbrug har stået på i en årrække, og senest har det været et mål at blive certificeret i energiledelse for fortsat at være systematiseret og struktureret i tilgangen til at optimere og reducere energiforbruget i DR. Det er lykkes i 2022, og DR var den første offentlige bygning med en ISO50001 certificering.

Hos naboen Nordea skal vi høre om kompleksiteten, når et bæredygtighedsprojekt skal favne både E, S og G. Her bliver vi præsenteret for initiativer, som skal skabe en inkluderende arbejdsplads, samt Nordeas arbejde med ‘varme drikke’:

Når social bæredygtighed er en præmis: At finde bæredygtige leverandører af te, kaffe  og kakao, som både tager højde for kvalitet, klima og ikke mindst levestandarden hos den lokale bonde er ikke nemt. Nordea vil komme ind på de udfordringer, de har mødt i udvælgelsen af hver af de tre typer af varme drikke.

Stop brugen af papkrus: Nordea arbejder i øjeblikket på at udskifte papkrus med en anden løsning i et hus, der ikke er gearet til at stå for den ekstra opvask, som genanvendelige kopper kræver.

Bagefter vil der være en guidet tur rundt i huset, hvor Nordea vil vise nogle af de tiltag, de har gjort for at blive en mere inkluderende arbejdsplads.

 

Program

Kl. 12.30 Sandwich og netværk i DR

Kl. 13.00 Velkomst ved DFM

Kl. 13.10 Premiere på DR cases

Kl. 13.40 Pause

Kl. 13.50 Rundvisning

Kl. 14.20 Vi går mod Nordea

Kl. 14.30 Kaffe og kage

Kl. 14.40 Premiere på Nordeas cases

Kl. 15.15 Pause

Kl. 15.25 Rundvisning

Kl. 16.00 Tak for i dag

 

Målgruppe

Alle med interesse for bæredygtig FM.

 

Efter mødet har du fået:

  • Inspiration fra konkrete eksempler på bæredygtighed i FM
  • Netværket med andre, som også brænder for bæredygtig FM
  • En spændende rundvisning hos Nordea og DR

NB!
Der er begrænset pladser til arrangementet, og tilmeldingen foregår efter først til mølle princippet.

For at tilmelde dig arrangementet skal du logge ind på siden først. Du logger ind her.

Tilmelding

Der er ikke flere pladser til dette arrangement.