Skip to main content

Fremtidens FM organisation står overfor konstante forandringer herunder implementering af nye systemer, bæredygtige tiltag og medarbejdertilfredshed på arbejdspladsen. Arbejdsopgaverne, for en Facility Manager, er med andre ord stigende i kompleksitet og kræver flere kvalifikationer samt mere teoretisk og digital viden.

Udviklingen afspejles i de FM uddannelser, som branchen tilbyder, hvor efterspørgslen stiger. København Erhvervsakademi (KEA) sætter igen i år rekord i forhold til antallet af studerende som tilvælger Facility Management som valgfag under deres uddannelse. I 2023 er der 50 studerende på den internationale linje, som har valgt Facility Management som valgfag og 44 studerende fra den danske linje. Samme tendens gælder Teknologisk Institut (TI) FM uddannelse, hvor der allerede er et halvt hold besat til efterårsholdets forløb. I Dansk Facilities Management (DFM) gennemførte vi for første gang i år, vores miniuddannelse, DFM miniuddannelse, med hele 22 deltagere fra både private og offentlige organisationer.

Det er glædeligt, at der er fokus på videreuddannelse i FM organisationerne, og der bliver rift om de dygtigste i branchen, så vi håber, at flere organisationer planlægger mere videreuddannelse til medarbejderne i fremtiden.

Husk i den forbindelse, at du som medlem af DFM får 10 % rabat på TI’s uddannelse. I DFM starter et nyt hold til DFM miniuddannelsen i efteråret, denne gang i Jylland. Første modul finder sted den 21. september og andet modul den 26. oktober. Vi gentager succesen i København i 2024, så husk at hold dig opdateret under vores arrangementer.