Skip to main content

16. maj 2023, 09:30 - 11:00

Bæredygtig FM – eksempler fra casesamlingen

Kom med til dette webinar og få inspiration til, hvordan du, i din FM-organisation, konkret kan bidrage til verdensmålene.

Info


Dato

16. maj 2023

Tid

09:30 - 11:00

Sted

Virtuelt
Online

Tilmelding

Tilmeld dig her

Pris

Gratis for alle

Spørgsmål

Ved spørgsmål kontakt Karen W. Nielsen kwn@dfm-net.dk.

Optagelse af webinaret

Præsentation af Theis Hybschmann Petersen og Daniel Linderod Jørgensen fra Københavns Kommune

Præsentation af Bjørn Sunesen fra Hørsholm Kommune

Præsentation af Nicky Peter Gulholm fra BEC

I Dansk Facilities Managements casesamling kan du få inspiration til, hvordan FM konkret kan bidrage til verdensmålene. I samlingen kan du i alt læse 46 cases, hvor vores medlemmer dele deres erfaringer, så andre ikke behøver at opfinde den dybe tallerken, men i stedet kan accelerere en bæredygtig udvikling.

På dette webinar vil vi præsentere tre forskellige cases. I forlængelse af hver præsentation vil der være mulighed for at stille spørgsmål.

 

Program 

9.30 – 9.45 Velkomst og præsentation af casesamlingen v. Taus Bøytler, DFM

I Dansk Facilities Management er der i alt 46 cases, der hver især dækker et eller flere af FN´s 17 verdensmål. Som noget nyt har samlingen fået sin egen søgefunktion, der gør det let at orientere sig i de forskellige cases.

Link til casesamlingen

9.45 – 10.05 Case 1: Opgradering af styringsautomatik i mindre ejendomme v. Theis Hybschmann Petersen, Specialkonsulent i Energi og Teknik i Københavns Ejendomme og Indkøb og Daniel Linderod Jørgensen, BMS fagspecialist i Energi og Teknik i Københavns Ejendomme og Indkøb

Ved udarbejdelsen af en automatisk strategi i Københavns Ejendomme og Indkøb vurderedes det, at fjernvarme- og ventilationsanlæg i alle ejendomme under 3.000 M2 skulle have ny og opgraderet styringsautomatik. Projektets økonomi var ca. 25 mio. kr. og den årlige besparelse anslås til ca. 9,3 mio. kr. årligt.

Link til case

10.05 – 10.25 Case 2: Forbedring af fjernvarmeafkøling v. Bjørn Sunesen, Projektleder, Center for By og Miljø i Hørsholm kommune

Ved brug af data fra fjernvarmemålere i kommunens energisystem identificerede Hørsholm Kommune de ejendomme som leverede for høj returtemperatur tilbage til fjernvarmeværket. Over halvdelen af de fjernvarmeanlæg, som leverede en temperatur over kravet, er blevet optimeret i 2022, så de nu ikke længere bliver pålagt strafafgift.

Link til case

10.25 – 10.45 Case 3: Social bæredygtighed v. Nicky Peter Gulholm, Facility Manager, BEC

BEC har i samarbejde med Roskilde kommune indgået et samarbejde, hvor et hold af unge mennesker, som har andre forudsætninger i livet, plejer BEC´s udearealer og grønne områder, med det formål at tage ansvar og have opgaver i dagligdagen. Udover pleje af grønne områder varetager holdet også 60.000 bier som led i et “fra jord til bord”-projekt.

Link til case

10.45 Opsamling og tak for i dag

 

Tilmelding

Tilmeldinger er lukket for dette arrangement.