Skip to main content

Årskonferencen

Program

Program

Vi befinder os i en konstant udviklingstilstand, hvad enten det er som samfund, organisation, medarbejder eller individ. Når man skal navigere i en verden præget af konstant udvikling, bliver det afgørende at tage en ledende rolle i den forandring, man ønsker at være vidne til og være en del af. Dermed opstår spørgsmålet: hvordan udnytter vi momentum for bæredygtige forandringer i FM?

Årskonferencen 2024 tager afsæt i elementerne i og omkring ESG. Vi sætter fokus på mod som en vigtig faktor til at skabe de nødvendige forandringer, bæredygtig kommunikation som et essentielt redskab, bevågenhed omkring diversitet på arbejdspladsen, fremtidens arbejdsmarked som en unik mulighed og de digitale fremskridt som udviklingskonstant.

Vi tager forbehold for ændringer i programmet.

Torsdag

Få masser af inspiration og viden, når vi kickstarter årskonferencen 2024 i Auditorie Carstensen, hvor vi berører emner såom mod som en vigtig faktor til skabe de nødvendige forandringer, bevågenhed omkring diversitet på arbejdspladsen og de digitale fremskridt som udviklingskonstant frem til frokost.

Som en opfølgning på formiddagens program, går vi i spor og dykker ned i de emner vi har berørt fra et helikopter perspektiv i et mere FM-nært perspektiv. Her får du konkrete erfaringer fra FM’ere som har arbejdet med forskellige tiltag.

 

08.30 Ankomst
Registrering & let morgenmad

09.00 Åbning af årskonferencen
Flemming Wulff Hansen, bestyrelsesforperson, DFM
Helle Lohmann Rasmussen, direktør, DFM

09.15 Rigets tilstand
Bjarne Corydon, ansvarshavende chefredaktør og administrerende direktør på Børsen. Tidl. politiker

Bjarne Corydon stiller i dette foredrag skarpt på Danmarks politiske og økonomiske tilstand. Med et analytisk overblik over fortiden, nutiden og de igangværende beslutninger og deres mulige udfald, tager Bjarne os med i helikopteren og giver hans bud på rigets tilstand, og hvilken indflydelse vi har på den. Hvilken indflydelse og muligheder ligger der hos borgerne, erhvervslivet og det politiske system? Hvilke mekanismer er for tiden de fremtrædende og hvilke perspektiver er der for Danmarks fremtid – også i et internationalt perspektiv?

10.00 Diversitet og bias
Sara Louise Muhr, Professor i diversitet og ledelse på CBS og forfatter

De fleste organisationer arbejder strategisk på at skabe mangfoldige og inkluderende arbejdspladser. At omsætte ambitionerne til praksis er dog udfordrende, og bias står ofte i vejen. Vi er alle præget af bias og kan ikke undgå det fuldstændigt. Men ved at reducere bias’ diskriminerende effekt kan vi skabe arbejdspladser, hvor alle trives og føler sig inkluderede.  Dette oplæg giver dig viden om, hvad der skaber bias, og de praktiske værktøjer til at lede igennem det. I stedet for at “fikse minoriteten” handler det om at tackle ulige strukturer, kulturer og praksisser. At lede gennem bias skaber mere inkluderende arbejdspladser, hvor diversitet gavner alle. Sara Louise Muhr giver os 5 trin inkluderede ledelse.

10.30 Pause
Besøg FM minimesse

11.00 Robotter og kunstig intelligens
Preben Mejer, ekspert indenfor kunstig intelligens, robotter og fremtidens IT

Hvad er AI, artificial intelligence, eller kunstig intelligens? AI bølgen skyller ind over os. Det er nu det sker. AI bølgen skyller ind over os, en vild udvikling, der vil ændre endnu mere end selv fremkomsten af internet har gjort. Dit arbejde, dit liv, dine og dine børns fremtid. Alt ændrer sig. Hvad er ChatGPT og de andre former for AI for nogle størrelser. Hvordan vil AI udviklingen være, hvad kommer, og hvornår. AI skriver tekster, kommunikerer, bruges til at snyde til eksamen, bliver eksperter du spørger til råds, skaber kunst, overtager jobs, overflødiggør virksomheder, og skaber nye jobs. Hvad betyder det, hvordan kan det her lade sig gøre. Hvordan ser vores job ud i fremtiden. Hvad kan vi bruge det til, og hvad kan vi IKKE bruge det til. Hvad skal vi passe på.

11.45 Debat om AI i Facility Management
Kim Jacobsen, Indehaver, K-Jacobsen A/S
Morten Clausen, Bygge- og Ejendomschef, Roskilde Kommune
Peder Hjersing, Partner, PwC
Kirstine Molter Honoré, Project Manager, Nordea

I denne hæsblæsende debat vil facilitator, Kim Jacobsen, stille nysgerrige og kritiske spørgsmål til panelets tre deltagere, hvor vi sætter fokus på AI og kunstig intelligens i arbejdet med Facility Management. Hvad skal man være opmærksom på hvis man vil hoppe med på AI-bølgen, er der nogle etiske overvejelser som man burde gøre sig og kan den teknologiske udvikling skabe usikkerhed andre steder i organisationen?

12.15 Frokost
Netværk og besøg FM minimesse

13.15 Synkronicitet og mod
Rikke Hertz, spirituel erhvervsrådgiver

Rikke fortæller i dette oplæg om, hvad mod egentlig er. Alle taler om mod, men hvordan bliver vi mere bevidst modige, uden at overskride vores grænser og blive pressede? Rikke vil også komme ind på, hvordan du mestrer din energi, fysisk, mentalt, følelsesmæssigt og spirituelt. Hvordan du kan øge din energi og generelt blive bedre til at finde og opretholde energibalancen i din hverdag. Spirituel ledelse handler om at skabe bevidsthed på alle energiniveauer.

14.00 Pause
Besøg FM minimesse

14.30 Fordeling i spor
Efter en kort pause fordeler vi os i spor. Du kan først vælge mellem spor B & C (OBS: Hvis du skal med på Tour de Workplace, så skal du have valgt dette i din tilmelding til årskonferencen) og herefter spor E & D. I sporene vil vi have et FM-nært perspektiv på nogle af de emner, som vi har drøftet i løbet af formiddagen. Der vil være en kort pause fra kl. 15.15-15.30.

Spor A
Kaktus Towers
14.30-16.15

Integration af arbejdsområder i boliger

Claus Sneppen, CIFS

Kontoret har hidtil været omdrejningspunktet for arbejdslivet for vidensarbejdere i det postindustrielle, moderne samfund. Med digitalisering, ændret medarbejderadfærd og nye ledelsesprincipper gennemgår arbejdspladsen og arbejdslivet en accelereret strukturel og systemisk forandring.

Arbejdspladsen skal tilpasses værdiskabelsen og ikke omvendt. Den hybride arbejdsplads bliver derfor fremadrettet unikt udviklet i forhold til tid, sted og rum i langt højere grad end tidligere. Udviklingen gør det muligt for virksomheder at øge konkurrencekraften gennem gentænkning af arbejdspladsmodellen og organiseringen af arbejdsstyrken. Men på den anden side oplever aktører, at udviklingen truer den eksisterende model.

Tag med os på en indsigtsfuld og anerledes rundvisning i de innovative Kaktus Towers i spor A ved årskonferencen 2024. Udforsk, hvordan det unikke design af 495 mikrolejligheder, fordelt på to tårne, har integreret ekspansive fællesrum til at forbedre både opholds- og arbejdsmiljøer. Disse rum er designet til at fremme boligkomforten og arbejdspladsfunktionaliteten blandt beboerne i Kaktus Towers.

Kaktus Towers har de seneste år arbejdet intenst med social community, hvor deres mål har været at integrere nye tilflyttere samt skabe et stærkt og tæt fællesskab beboerne imellem. Det gør de bl.a. ved et utal af sociale aktiviteter for beboerne herunder madlavningsdage, grøntsagsdyrkning, temadage og meget mere. Ligeledes har de prøvet at gøre det attraktivt for beboerne, at arbejde fra ét af deres mange ‘Work Spaces’.

Mens vi udforsker tårnene, overvejer vi fordelene ved boligmiljøer, der også fungerer som produktive arbejdsområder, vi diskuterer den udviklende dynamik i arbejde og hjemmeliv og stiller os selv spørgsmålet ‘Hvorfor gå på kontoret, når vores hjem imødekommer vores professionelle behov?’. Lad dig inspirere af ét af Danmarks mest omtalte private boligejendomme.

Deltagerne mødes i auditoriet kl. 14.30, hvor fremtidsforsker på Instituttet for Fremtidsforskning, Claus Sneppen, vil give en kort indflyvning til dagens rundvisning og hvilke overvejelser man kan gøre sig under turen til Kaktus Towers. Kaktus Towers ligger i gåafstand fra Tivoli Hotel & Congress Center og derfor besøger vi tårnene til fods, husk derfor gåsko.

Spor B
Ballonsalen
14.30-15.15

Strategisk partner til kerneforretningen

Thomas Nissen, Tetra Pak

Hvordan bliver vi, i FM, en strategisk partner i kerneforretningen? En ny trend, Business Partnering, præger lige nu branchen hvor FM’ere professionaliserer deres interface i kerneforretningen og dermed sikrer at FM understøtter virksomhedens strategi. Kig forbi dette spor og hvordan Global Director, Integrated Facility Solutions i Tetra Pak, Thomas Nissen, sammen med hans team har udviklet et strukturelt BP koncept der sikrer kontinuerlig vidensdeling imellem forretningen og FM. Konceptet bygger på strategisk og operationel dialog samt rapportering og er naturligvis datasupporteret.

Spor C
Blomstersalen
14.30-15.15

De digitale muligheder fra byg til drift

Digitaliseringsudvalget, DFM

Hvordan kan vi sikre den bedste overgang fra byg til drift? En højere grad af digitalisering er et væsentligt aktiv for byg- og anlægsherrer, når bygningerne skal overdrages til driften. Men for at sikre den bedste overdragelse kræver det en dedikeret og vedholdende indsats og kende til de mange digitale muligheder som letter processen. I dette spor inviterer chefkonsulent i Region Hovedstaden og forperson i DFM’s digitaliseringsudvalg, Astrid Hall, tre personer ind forbi til en snak om de digitale muligheder, der er i overgangen fra byg til drift herunder indsamling, analysering og brugen af data.

Spor D
Ballonsalen
15.30-16.15

Arbejdet med diversitet
og ligestilling i praksis

Sarah DiMuccio, Mannaz

Hvordan arbejder man med diversitet og inklusion (D&I) i virkeligheden? Hvad kan du gøre som leder allerede fra i morgen for at skabe mere diversitet, ligestilling og inklusion på jeres arbejdsplads?

Facilities Management har i bund og grund med mennesker at gøre, så i dette spor vil Sarah beskrive vigtigheden af, at arbejde med D&I samt klæde jer på ved brug af eksempler, indsatsområder og fremgangsmåder med udgangspunkt i Dansk Standard for diversitet og inklusion.

Spor E
Blomstersalen
15.30-16.15

FM som strategisk løsning til samfundsmæssige opgaver

Karen Dilling & Mattias Straub
Det kræver ledelsesmæssigt indsigt at stå i spidsen for digital og bæredygtig omstilling. Men hvordan sikrer vi, at organisationen har de rette kompetencer til dette? Lyt med, når Lene Brix moderer en debat mellem Maria Schougaard Berntsen, Tekniq, Charlotte Kyhl, DTU Science Park, Mogens Bjerre, CBS, og Henrik Kehlet, Danica Ejendomme. Der debateres kompetencer og uddannelse, og nøgleordene er læring, helhedstænkning, samarbejde og innovation.

16.15 Tak for en forrygende første dag
Tid til check-in, omklædning til middag mm.

17.00 Drinks
Drinks på Det Grønne Fortov og netværk

18.00 Middag
Underholdning

24.00 Tak for i aften
Lounge og bar lukker

Fredag

Ved fredagens program tager vi et lille kig ind i fremtidens FM og ser hvilke trends og tendenser som vi skal være skarpe på for at træffe de bedste beslutninger. Spids ørene og bliv inspireret af hvad fremtiden bringer os.

Inden frokost sætter vi gang i benene, og bevæger os rundt i en hæsblæsende cirkulær bazar. Her sætter vi fokus på bæredygtighed både indenfor det sociale, miljømæssige og ledelse. Der vil være tre parallelle spor som hver især dykker ned i nogle ret så spændende emner indenfor bæredygtighed.

 

07.30 Morgen session
Mindfulness på Det Grønne Fortov

09.00 Velkommen til dag 2
Helle Lohmann Rasmussen, direktør, DFM

09.05 Fællesskab, følgeskab og lederskab: Kom over på den rigtige side af fremtiden
Anne Skare Nielsen, fremtidsforsker

Velkommen til en verden, hvor problemerne står i kø, dilemmaerne aldrig ender og forventninger til alt, hvad vi laver, stiger. Den dårlige nyhed: det ER det nye normale. Det går IKKE over og vi kommer sandsynligvis aldrig “styr på sagerne” igen. Den gode nyhed; det skal vi heller ikke. Fremtiden tilhører fællesskaberne, evnen til at lære nyt, finde modet til at gøre det rigtige (selvom det er svært og måske ikke lønner sig på den korte bane) og hvile i alle de magiske øjeblikke, der opstår undervejs. Verden bevæger sig så hurtigt, at det er en absolut nødvendighed at kunne mestre fremtiden. Dem, der er ignorerer fremtiden, risikerer at blive blæst omkuld og stå tilbage og føle sig som et offer. Anne stiller i et hæsblæsende, provokerende og humoristiske oplæg skarpt på, hvad fremtiden har at tilbyde og hvordan du kan træffe dine egne beslutninger ud fra et oplyst grundlag. Du bliver sendt hjem med fornyet tro på fremtiden – og motivationen til selv at skabe den!

09.45 Pause

10.15 Velkommen til den cirkulære bazar
Jørgen Stokbro, forperson, bæredygtighedsudvalget

Med afsæt i elementerne fra ESG dykker vi ned i tre forskellige aspekter af bæredygtige indsigter fra danske virksomheder. I en hæsblæsende bazar kan du høre tre oplæg mere om klima og miljømæssige tiltag, om den sociale omstilling og bæredygtig ledelse.

Vandsalen
10.30-12.00

Arbejdet med Environmental i ESG

Henrik Juul Nielsen & Louise Sprotte-Hansen, NIRAS

Arbejdet med E – i ESG udspiller sig primært inden for to områder. Det vil Louise og Henrik fra NIRAS fortælle om, ud fra et datarapporterings- og et optimerings og reaktionsperspektiv. Her er de to områder, som de vil komme ind på:

  • Rapportering og CSRD forpligtigelser, etablering af data og compliance i forhold til de lovgivningsmæssige forpligtigelser som organisationer bliver mødt med – herunder særligt rapportering af klimaregnskab.
  • Actions i forhold til den data som beskriver E’et i ESG altså hvordan arbejder organisationerne med at nedbringe det klimamæssige fodaftryk som E’et beskriver på baggrund af den etablerede data.
Ballonsalen
10.30-12.00

Drop ordet bæredygtighed og undgå greenwashing

Steffen Petersen, Aarhus Universitet

Oplever du også, at ordene “bæredygtig” og “bæredygtighed” bliver misbrugt i flæng? Dette oplæg af Steffen Petersen udforsker disse begrebers etymologi og deres kritiske sproglige udvikling. Steffen dykker ned i, hvordan greenwashing risikerer at udvande disse vigtige ord og ændre deres betydning. Hør om Ombudsmandens initiativer til at modvirke denne tendens og få indblik i forslag til, hvordan vi kan bruge disse ord mere meningsfuldt fremadrettet. Der vil være lagt op til diskussion, der skærper din forståelse af bæredygtighed – uden fluffy sprogbrug!

Blomstersalen
10.30-12.00

Sådan får vi flere kvindelige lærlinge

Emilie Rath, Wicotec Kirkebjerg

Emilie præsenterer et inspirerende eksempel på det lærlingeprogram, hun har været med til at etablere hos Wicotec Kirkbjerg. På blot to år har de formået at øge antallet af kvindelige lærlinge fra 0 til 14. Hvordan kan vi praktisk tage del i diversitetsagendaen og sætte en ny standard for, hvad der definerer en god læreplads? Emilie vil udforske netop dette spørgsmål og dele Wicotec Kirkbjergs personlige tilgang til deres lærlinge. Desuden vil hun præsentere, hvordan de aktivt møder den nye generation gennem pre-onboarding og kontinuerlig understøttelse af både personlig og faglig udvikling.

12.00 Evaluering og tak for i år
Helle Lohmann Rasmussen, direktør, DFM
Flemming Wulff Hansen, bestyrelsesforperson, DFM

12.15 Frokost to-go
Let frokost der kan tages med

Tivoli Hotel & Congress Center
Arni Magnussons Gade 2
1577 København

Oversigt over årskonferencen