Skip to main content

8. juni 2022, 13:00 - 15:00

Bæredygtig FM – casesamling

Gå ikke glip af tips og tricks fra FM-kollegaer med en grøn dagsorden, når vores FN 17 udvalg inviterer indenfor og præsenterer et udpluk fra vores casesamling, Bæredygtig FM – cases vi deler. Du vil blive klogere på hvilke overvejelser de forskellige organisationer gjorde sig og hvad de fik ud af deres respektive tiltag, som alle bidrager til FN’s 17 verdensmål.

Info


Dato

8. juni 2022

Tid

13:00 - 15:00

Sted

Virtuelt
Online

Tilmelding

Tilmeld dig her

Pris

Gratis for medlemmer

Spørgsmål

Ved spørgsmål kontakt Karen Nielsen kwn@dfm-net.dk.

Præsentation af Karen Brosbøl Wulf, Gladsaxe erhvervsby

Præsentation af Nichlas Saul, FoodOp

Præsentation af Henrik Juul Nielsen, ISS

Optagelse af webinaret 

Kom med til vores webinar om bæredygtig FM og hør, om to helt nye cases i vores bæredygtige casesamling som er i den helt store skala indenfor hard FM.

Gå ikke glip af tips og tricks fra FM-kollegaer med en grøn dagsorden, når vores FN 17 udvalg inviterer indenfor og præsenterer et udpluk fra vores casesamling, Bæredygtig FM – cases vi deler. Du vil blive klogere på hvilke overvejelser de forskellige organisationer gjorde sig og hvad de fik ud af deres respektive tiltag, som alle bidrager til FN’s 17 verdensmål.

Hør bl.a. en helt ny case i vores bæredygtige casesamling som omhandler reduktion af madspild, fra Gladsaxe Kommune.

Partnerskab halverer madspild i Gladsaxe

Skal vi effektivt tackle udfordringen med madspild, kræver det systematiske målinger. I et samarbejde mellem kommunen, Gladsaxe Erhvervsby, start-up virksomheden FOODOP, DTU studerende og forskere har Gladsaxe Kommune udviklet og testet et nyt koncept til at reducere madspild. Konceptet består af elektroniske IoT mad-vægte, der samler detaljerede data om madspild, dashboards til formidling af data, en portal til menuplanlægning og ’madspildskort’, som er et konkret værktøj til, hvordan man kan ændre vaner.

Deltag i vores webinar og bliv inspireret af pilotprojekterne fra Gladsaxe Kommune og deres partner FoodOp på metode og tilgang til reduktion af madspild.

Derudover vil vi også præsentere hvordan Danske Bank og ISS har implementeret hybrid arbejde for 8.500 af Danske Banks medarbejdere i Storkøbenhavn, og hvilken effekt det har haft på FN’s 17 verdensmål.

Hybrid arbejde er ikke kun et post corona fænomen, der har givet mere frihed for de medarbejdere der har mulighed for at arbejde hjemme. Det har også potentiale til at være løftestang for, både store klimamæssige besparelser og måden vi bruger vores byer på.

Danske Bank sparede tæt på 30 % af det areal der var involveret i projektet, og derved kom de et stort skridt nærmere deres mål for reduktion af drivhusgasser. Projektet har også haft en mærkbar effekt på medarbejdernes frekvens af pendling og dermed både en væsentlig klimamæssig besparelse på transport, men også et formindsket pres på infrastruktur og trafik i byen. Projektet rejser samtidig et interessant spørgsmål om hvilken effekt en større udbydelse af hybrid arbejde kan have på byernes andel og fordeling af kontorbebyggelse.

Program

13.00 Velkomst

13.05 Præsentation af udvalget, casesamlingen og bæredygtighedspris

13.15 Lena Paustian intro

13.20 Karen Brosbøl Wulf Gladsaxe Kommune og erhvervsby om deres imponerende madspildscase.

13.40 Spørgsmål

13.50 FoodOp, Nichlas Saul – ”Hvordan kommer du i gang”

14.00 Spørgsmål

14.05 Nicky Gulholm intro

14.10 Henrik Juul Nielsen, ISS – Hydridarbejde og dens impact på verdensmål

14.40 Spørgsmål

15.00 Tak for i dag

 

Tilmelding

Tilmeldinger er lukket for dette arrangement.

Tilmeld vores nyhedsbrev