Skip to main content

5. oktober 2022, 09:00 - 10:30

Grøn strøm – køber du katten i sækken?

Bæredygtighedsbølgen skyller igennem hele FM-dagsorden – kan vi gøre energien mere grøn? Til dette webinar sætter vi fokus på hvad grøn energi egentlig er og hvad vi skal være opmærksomme på når vi køber og bruger grøn energi samt hvilke fordele det giver, at investere i den grønne energi.

Info


Dato

5. oktober 2022

Tid

09:00 - 10:30

Sted

Virtuelt
Online

Tilmelding

Tilmeld dig her

Pris

Gratis for medlemmer

Spørgsmål

Ved spørgsmål kontakt Karen W. Nielsen kwn@dfm-net.dk.

Bæredygtighedsbølgen skyller igennem hele FM-dagsorden – kan vi gøre energien mere grøn?

Til dette webinar sætter vi fokus på hvad grøn energi egentlig er og hvad vi skal være opmærksomme på når vi køber og bruger grøn energi samt hvilke fordele det giver, at investere i den grønne energi.

Til at kickstarte webinaret vil Lisbet Michaelsen fortælle om hendes overvejelser om grøn energi, som opstod i forbindelse med grønne regnskaber. Og hvorfor vi skal være opmærksomme på vores valg og hvordan undgår vi green washing?

Efterfølgende vil Jon Sigvert fra Reel dykke lidt mere ned i grøn energi, når han fortæller om hvad ”grøn” strøm egentlig er, og hvad forskellen er på at bruge grøn strøm og købe grøn strøm. Jon vil også gøre os klogere på grønne certifikater, og hvorfor det er problematisk at bruge disse til at opgøre CO2-udledninger til det grønne regnskab samt hvad en PPA er, og hvorfor dette er et bedre redskab til indkøb af grøn strøm.

Reel er en ny, dansk elleverandør, der med udgangspunkt i klimavidenskaben udvikler en one-stop-shop-løsning, der gør det muligt for alle virksomheder at købe grøn strøm igennem PPA’er, der sikrer, at der bygges nye solcelle- og vindmølleparker.

Afrundingsvis vil Veronica Späth fra København Kommune fortælle om KEJD’s projekt fra i år om energifleksibilitet i to spor – nemlig varme- og el-forbrug. Projektet har sænket varmeforbruget i det travleste timer i 20 offentlige bygninger og dermed sikret en større andel af forbruget som kommer fra grøn energi. Projektet forøges til 120 bygninger i det kommende år. Veronica vil også fortælle mere status på deres el-spor.

Program

9.00 Velkomst ved DFM

9.05 Overvejelser om grøn energi startede ved ESG-regnskabet ved Lisbet Michaelsen fra DFMs FN17 Udvalget

9.15 Hvad er “grøn energi” ved Jon Sigvert, Reel

9.45 Spørgsmål og debat

10.00 KLs signaturprojekt om energifleksibilitet af Veronica Späth, KEJD

10.25 spørgsmål og afrunding

10.30 Tak for i dag

Tilmelding

Tilmeldinger er lukket for dette arrangement.