Skip to main content

27. februar 2025, 09:00 - 16:00

Brug Drift Byg 2025

Når vi bygger for brugerne og foretager store investeringer, skal ressourcerne udnyttes optimalt i hele bygningernes levetid. Vær med, når dagens fokus er på forvaltning af bygninger, så de er attraktive og bæredygtige i opførelsen eller i transformation og brug.

Info


Dato

27. februar 2025

Tid

09:00 - 16:00

Sted

BloxHub, Bryghuspladsen 10
1473 København K

Tilmelding

Tilmeld dig her

Pris

3.780 kr. ex. moms og 5.400 kr. ex. moms for ikke-medlemmer

Spørgsmål

Ved spørgsmål kontakt Karen Nielsen kwn@dfm-net.dk.

Når vi bygger for brugerne og foretager store investeringer, skal ressourcerne udnyttes optimalt i hele bygningernes levetid. Det gælder om at kende brugernes behov, tænke driften ind allerede tidligt i designprocessen, og forvalte brugen af bygningerne, så de er attraktive og bæredygtige i opførelse eller transformation og brug. På denne konference stiller vi skarpt på, hvordan vi sikrer, at vores byggerier fungerer i forhold til drift.

Udstilling

Til vores arrangementer er viden, netværk og inspiration altid i fokus, og det har du nu mulighed for at bidrage til, ved at møde arrangementets deltagere til faglige diskussioner og netværk i løbet af dagen.

OBS: Udstillerne vælges altid ud fra om de har en faglig relevans for dagens deltagere, og du er derfor ikke garanteret en plads. Der er et begrænset antal pladser som udstillere ved vores arrangementer, og når en udstiller først er godkendt til at få en plads, tildeles pladserne efter først-til-mølleprincippet.

Læs mere og kontakt os for et samarbejde.

Programmet

Konferencedagen er inklusiv morgenkaffe, frokost og eftermiddagskaffe. 

OBS: Programmet opdateres løbende

09:00-09:30 Ankomst, registrering og morgenkaffe 

09:30-09:45 Velkomst og rammesætning af årets tema 

Helle Lohmann Rasmussen, direktør, Dansk Facilities Management & Graves Simonsen, bæredygtighedschef, Bygherreforeningen

 

BYGNINGERS UDØDELIGHED

09:45-10:15 Åbningsoplæg: Generationer forgår, byer og bygninger består
Principielt er vores byer og bygninger kun til låns for de generationer, for hvem de opfylder et behov for rammer for liv. Behovene ændres over tid, brugere forgår, men byer og bygninger lever videre i generationer, når de er robuste, holdbare, funktionelle, smukke og bevarer en god arkitektonisk kvalitet. På den måde hænger bygninger, og den kontekst de befinder sig i, sammen og kan kontinuerligt inspirere og udfordre brugere, investorer, ejere og driftsansvarlige. Dette indlæg tager afsæt i et udfordringsbillede fra en ekspertgruppe under Kulturministeriet, der blev udgivet i midten af 2024, og ser på, hvilke faktorer, der har indflydelse på, hvordan vi bevarer og styrker vores byers og bygningers attraktivitet i et bæredygtighedsperspektiv.

  • Helle Søholt, CEO, Gehl Architects & medlem af og talsperson for Kulturministerens ekspertgruppe for en ny national arkitekturpolitik

 

DRIFT OG BYGGERI FÆLLES OM AT REDUCERE KLIMAAFTRYKKET

10:15-10:50 Drift og byggeprojekt i fælles indsats for bæredygtighed
Bæredygtighed og ESG er en vigtig del af Nationalbankens FM-strategiske arbejde, hvor CO2-regnskabet skal forbedres gennem hensyn til kulturarv, drift, indkøb og ikke mindst det omfattende renoverings- og restaureringsprojektbankens ikoniske hovedsæde på Holmens Kanal, der er i gang. I denne session får vi et indblik i det omfattende arbejde og de store miljømæssige gevinster ved f.eks. massiv øget digitalisering, fokus på indkøb og affald samt langt bedre udnyttelse af arealer, når bygningen igen tages i brug.

  • Stine Mariendal, Chief Facilities Management Officer, Danmarks Nationalbank

 

10:45-11:05 Formiddagskaffe og netværk

 

11:05-11:35 Data før digitalisering
Hvis brugen og vedligeholdelsen af vores bygninger ikke er databaseret, mister driften fokus, og hvis organisationen mangler en god dataledelse, øges risikoen for uhensigtsmæssige eller forkerte beslutninger ift. indkøb af digitale systemer og styringsværktøjer samt håndteringen af porteføljen. I denne session gennemgås hovedpointerne i god Data Governance omkring en stor portefølje, men som også kan skaleres til et mindre antal bygninger med samme effekt.

  • Michael Friis Ørsted, Chef for Bæredygtighed og Ejendomsdata, Københavns Ejendomme og Indkøb

 

11:35-12:15 Diskussion og refleksion
Deltagerne på banen: Netværks- og refleksionsøvelse – mere information følger.

  • Faciliteret af Helle Lohmann Rasmussen, direktør & Rikke Soede, projektleder, Dansk Facilities Management

 

12:15-13:00 Frokost   

 

PROCESSER OG VÆRKTØJER

13:15-13:45 Standardisering af tilstandsvurderinger
Tilstandsvurderinger udgør en vigtig brik ift. byg- og driftsherrers beslutningsgrundlag og derved muligheden for at gennemføre en vedligeholdelsesstrategi, der optimerer forholdet mellem økonomi, bæredygtighed og fremtidig anvendelse. I denne session introduceres en ny digitalt tilgængelig standard for og vejledning i metode, omfang og datastruktur til at udføre og vedligeholde tilstands-vurderinger af bygninger.

  • Tore Hvidegaard, adm. direktør, arkitekt MAA, 3dbyggeri Danmark

 

13:45-14:25 Fra byg til drift – FM-kompetencer til overtagelse af byggeprojekter 
Idriftsætning af en bygning efter f.eks. omfattende renovering eller en ny bygning spiller en afgøren-de rolle for den fremtidige bæredygtighed i driftsfasen. Det er en både stor og kompleks opgave, men nu er der hjælp at hente i DFM’s helt nye ’Guide til overgang fra byg til drift’. I oplægget her giver forfatterne til guiden et overblik over, hvad der skal ske ”bag kulisserne” i fasen op til og efter, at prominente personer skal klippe den røde snor, og brugerne flytter ind.

  • Rikke Soede, projektleder, Dansk Faclities Management & Susanne Balslev Nielsen, Senior Chief Consult, Rambøll

 

14:25-14:45 Eftermiddagskaffe og netværk 

 

SYNERGIER, KULTUR OG KOMMUNIKATION

14:45 – 15:20 Oplæg annonceres snarest

 

 

15:20-15:45 Opsamling på formiddagens refleksionsøvelse samt afrunding af dagens program

 

  • Helle Lohmann Rasmussen, direktør, Dansk Facilities Management & Graves Simonsen, bæredygtighedschef, Bygherreforeningen 

 

15:45 Tak for i år

 

Der tages forbehold for ændringer

Tilmelding kan ske her (nyt vindue åbner) 

Tilmelding

Online tilmelding er ikke muligt til dette arrangement.