Skip to main content

21. marts 2024, 11:30 - 16:00

DFM miniuddannelse – modul 2

Bæredygtighed er et emne, mange slynger om sig i enhver sammenhæng, men hvordan kan man arbejde konkret med bæredygtighed indenfor dine ansvarsområder. På modulet får du en introduktion til bæredygtighed i FM-sammenhæng samt en række eksempler på, hvor og hvordan du kan gribe det an.

Info


Dato

21. marts 2024

Tid

11:30 - 16:00

Sted

Islands Brygge 26
2300 København S

Tilmelding

Tilmeld dig her

Pris

9500 DKK eller 3.500 DKK pr. modul

Spørgsmål

Ved spørgsmål kontakt Karen W Nielsen kwn@dfm-net.dk.

Bæredygtighed er ikke blot et ord, men et konkret indsatsområde – også indenfor FM i din virksomhed

FM-branchen er spækket med dygtige fagfolk på en række forskellige felter, men i en toptunet FM-organisation er det vigtigt, at man har forståelse for hinandens opgave og bevæggrunde i et vist omfang. Det er særligt vigtigt, at man har et fælles sprog og forståelse af FM-terminologien – også den, som ligger uden for ens eget faglige felt.

DFM har i samarbejde med Poul Henrik Due opstillet 4 halve uddannelsesdage, hvor der i en kombination af teori og workshops gives indsigt og inspiration til nye tanker, en brede forståelse af FM og fremme samarbejdet og kommunikationen i din FM-organisation. Kender du fx FM-teorien om de fem fingre? Det teoretiske afsæt tages i FM-håndbogen, som uddeles til alle deltagere.

Uddannelsen er som sagt delt over 4 eftermiddage med følgende overskrifter:

  • Hvad er FM og hvordan ser organisationen ud i din og andres virksomhed? (27. februar 2024)
  • Bæredygtighed er ikke blot et ord, men et konkret indsatsområde – også indenfor FM i din virksomhed (28. februar 2023)
  • FM-organisationen med overskud – opgør med vaner og holdninger (21. marts 2023)
  • FM som en integreret del af virksomheden (11. april  2023)

Det første modul er tænkt som et generelt og bredfunderet teori, mens de næste tre moduler er mere specifikke på emner – bæredygtighed, FM-hverdagen, bl.a. med balance mellem planlægning og det akutte, og endelig hvordan FM bliver en samlet del af virksomhedens strategi for fremtiden.

Du kan deltage på alle 4 moduler eller tilmelde dig et eller flere uden at skulle deltage i dem alle. Første modul er dog obligatorisk, da dette modul giver en fælles indblik i FM, der er en forudsætning for at få mest muligt ud af de øvrige moduler.

Modul 2 – Bæredygtighed er ikke blot et ord, men et konkret indsatsområde – også indenfor FM i din virksomhed

Bæredygtighed er et emne, mange slynger om sig i enhver sammenhæng, men hvordan kan man arbejde konkret med bæredygtighed indenfor dine ansvarsområder. På modulet får du en introduktion til bæredygtighed i FM-sammenhæng samt en række eksempler på, hvor og hvordan du kan gribe det an. Og i gruppearbejdet får du mulighed for at udveksle erfaringer med hvordan andre arbejder med det eller påtænker at arbejde med det. Dermed får du også mulighed for at skabe kontakt til kolleger i andre virksomheder, du kan sparre med i dit fremtidige arbejde indenfor bæredygtighed.

Program

Kl. 11.30: Ankomst og let bespisning

Kl. 12.00: Præsentation af deltagerne

Kl. 12.10: Introduktion til bæredygtighed v/Susanne Balslev Nielsen

Kl. 13.00: Pause

Kl. 13.15: Bæredygtighed i FM – eksempler v/Poul Henrik Due

Kl. 13.45: Pause

Kl. 14.00: Bæredygtighed i din virksomhed. Hvad gør I allerede og hvad kan I gøre fremadrettet? Gruppearbejde

Kl. 15.00: Pause

Kl.  15.15: Opsamling af resultaterne af gruppearbejdet

Kl. 16.00: Tak for i dag

Målgruppe:

Ledere og medarbejdere som stræber efter yderligere at professionalisere FM-organisationen eller mulighed for styrke fundamentet for udvikling af en sådan. I er velkomne til at deltage flere fra samme virksomhed, men alle uanset rolle i FM-organisationen vil styrke sin teoretiske viden og forståelse af samspillet i FM-organisationer på tværs.

Efter uddannelsen har du:

  • Et overblik over de mange elementer i FM og en indsigt i hvordan deres samspil kan styrke jeres daglige stræben efter at gøre det endnu bedre end i dag
  • En styrket forståelse for og tilgange til hvordan FM kan medvirke proaktivt til virksomhedens indsats indenfor bæredygtighed og de 17 verdensmål
  • Inspiration og konkrete, personlige værktøjer til at udvikle FM-organisationen fra en belastende omkostning til værdsat servicefunktion – hvordan hamsterhjulet kan bremses bare en lille smule op. Konkrete tilgange til styrkelse af FM-organisationen
  • En styrket forståelse for vigtigheden af at FM-indsatsen afspejler kernevirksomhedens behov, konkrete tilgange til at afdække disse behov samt eksempler på hvad FM-organisationen kan opnå med den rette kultur

Priser:

Alle 4 kursusdage for 9500 kr. ekskl. moms

Eller et modul for 3.500 kr. ekskl. moms

TILMELD DIG HER (NYT VINDUE ÅBNER)

Tilmelding

Online tilmelding er ikke muligt til dette arrangement.