Skip to main content

Fundament for digital og bæredygtig FM

FM-specifikationer af bæredygtige driftsplaner og driftsbudgetter

Delprojekt B

Formålet med delprojekt B er at give FM- og byggebranchen et værktøj, der kan sikre udarbejdelse af fyldestgørende driftsplaner- og budgetter til drift af af nye bygninger eller lejemål. Herunder at sikre, at flere FM´ere (og rådgivere) har et standardsvar på ønsker til til driftsplaner og budgetter, som kan kommunikeres til byggeprojekter, selv i projekter, hvor driftsorganisationen ikke er etableret ved byggeprocessens start.

Susanne Balslev Nielsen fra NIRAS er projektleder på delprojekt B, og hun får assistance af en arbejdsgruppe, der består af Per Anker Jensen emeritus på DTU og Preben Gramstrup, FM3.

Workshops

Delprojekt B blev skudt i gang med en workshop, der blev afholdt den 16. november 2022. Du kan læse mere om workshoppen her.

Efter den første workshop tog arbejdsgruppen de mange input med i det videre arbejde. Dermed var der et godt udgangspunkt for den anden workshop, der blev afholdt den 26. april 2023. Den workshop kan du læse mere om her.

Resultatet

Resultatet af projektet udformer sig i guides og skabeloner, der skal gøre det nemmere at arbejde med henholdsvis driftsbudgetter og driftsplaner. Sådan lød en del af ønskelisten, da DFM i foråret 2022 igangsatte projektet “FM-specifikation af bæredygtige driftsplaner og -budgetter. De to guides vil hjælpe dig til at få fuldt overblik over en FM-organisations ansvarsområder, uanset bygningstype.

Lancering

Det færdige projekt vil blive lanceret til et arrangement, der bliver afholdt onsdag den 11. oktober 2023. Her præsenterer vi slutresultatet af delprojektet som indeholder to guides til arbejdet med driftsplaner og driftsbudgetter.

Tilmeld dig her