Skip to main content

Faglig viden

Få et overblik over hvordan FM helt konkret bidrager til verdensmålene. Det er vores medlemmers casesamling for bæredygtighedstiltag i FM. Cases, som de deler med hinanden, så alle ikke behøver at opfinde den dybe tallerken, men i stedet kan accelerere en bæredygtig udvikling.

01

Vi har samlet faglige artikler i vores artikel database. Artiklerne er skrevet af personer i og omkring DFM netværk, som er tæt på begivenhederne hvad enten de skal findes i forskningen eller i FM-praksis.

02

Vi har udarbejdet en litteraturliste, så du nemt kan finde relevant litteratur indenfor FM. På FM Litteraturliste finder du oplysninger om det nyeste litteratur indenfor facility management i både ind- og udland. Litteraturlisten er opdelt efter emner.

03

I samarbejde med syv af vores medlemmer har vi udarbejdet en FM podcast, som består af syv episoder. I episoderne taler vi med vores medlemmer omkring forskellige aspekter i FM og Workplace Management. Du kan bl.a. blive klogere på hvordan du benytter IoT i dit arbejde med FM eller hvordan indeklimaet kan påvirke arbejdspladsen og dine medarbejderes trivsel.

04

DFM’s digitaliseringsudvalg kom hurtigt til den erkendelse, at FM bliver påvirket dobbelt af digitaliseringen: Vi skal både formå at se de muligheder og udfordringer, digitaliseringen giver inden for FM’s arbejdsfelt, og vi skal forstå de forandringer, digitaliseringen skaber i kerneforretningen.

05

FM Update er det eneste danske magasin som henvender sig specifikt til fagfolk inden for Facilities Management. Magasinet udgives af DFM og fungerer også som medlemsmagasin. FM Update udgives fire gange årligt.

06

Dette site er til dig som arbejder med facility management og som er optaget af at forbedre resultater og arbejdsprocesser. Her finder du begreber og inspiration til øget værdiskabelse til f.eks. businesscases, kravspecifikationer eller evalueringer. Sitet er tænkt som et generisk FM værktøj, som kan bruges af både store og små virksomheder uanset om de er offentlige eller private.

07

Bogen er den første sammenhængende og dækkende gennemgang af FM i Danmark, som gennemgår alle aspekter af FM. Bogen gennemgår således en række mere traditionelle begreber, men kommer også igennem nyere begreber som out-sourcing, sale- and leaseback, benchmarking og mange andre.

08

Her finder du vejledninger, rapporter, guides og andet fagligt materiale som vi i Dansk Facilities Management udgiver i forbindelse med projekter. Materialet er listet efter udgivelsesdato, så seneste udgivelse ligger først. Der ligger bl.a. materiale fra vores udviklingsprojekter i form af guides og skabeloner til FM-branchen.

09

Markedet for FM systemer er stort og det kan være svært at navigere i hvilken løsning – og hvilken leverandør man skal vælge. Globalt findes der flere hundrede systemer, der defineres som IT-løsninger til FM. Flere af disse benytter sig af nogle forkortelser, der kan indikere systemernes styrker og svagheder. I oversigten forklarer vi, hvad der gemmer sig bag en række af begreberne.

10