Skip to main content

Faglig viden

Faglig viden

DFM er det eneste forum for Facilities Management (FM) i Danmark, som samler driftsherrer, rådgivere og leverandører. Vi fungerer som bindeled imellem vores medlemmer og formidler faglig viden om FM – fra FM’ere til FM’ere. Vi samler alt fra cases, artikler, bøger, råd og erfaringer.

Vi ønsker, og bestræber os efter, at være det netværk som man søger viden og information hos, indenfor Facilities Management.

Oversigt over Faglig viden

FM Update

FM Update er det eneste danske magasin som henvender sig specifikt til fagfolk inden for Facilities Management. Magasinet udgives af DFM netværk og fungerer også som DFM netværks medlemsmagasin. Alle medlemmer modtager FM Update tre gange årligt.

Faglige artikler

Vi har samlet faglige artikler i vores artikel database. Artiklerne er skrevet af personer i og omkring DFM netværk, som er tæt på begivenhederne hvad enten de skal findes i forskningen eller i FM-praksis.

Håndbogen i FM

Bogen er den første sammenhængende og dækkende gennemgang af FM i Danmark, som gennemgår alle aspekter af FM. Bogen gennemgår således en række mere traditionelle begreber, men kommer også igennem nyere begreber som out-sourcing, sale- and leaseback, benchmarking og mange andre.

Oversigter over FM systemer

Markedet for FM systemer er stort og det kan være svært at navigere i hvilken løsning – og hvilken leverandør man skal vælge. Vi giver dig overblikket

FM som digital forandringsagent

DFMs digitaliseringsudvalg kom hurtigt til den erkendelse, at FM bliver påvirket dobbelt af digitaliseringen: Vi skal både formå at se de muligheder og udfordringer, digitaliseringen giver inden for FM’s arbejdsfelt, og vi skal forstå de forandringer, digitaliseringen skaber i kerneforretningen.

FM Podcast

I samarbejde med syv af vores medlemmer har vi udarbejdet en FM podcast, som består af syv episoder. I episoderne taler vores direktør Laura Lindahl med vores medlemmer omkring forskellige aspekter i FM og Workplace Management. Du kan bl.a. blive klogere på hvordan du benytter IoT i dit arbejde med FM eller hvordan indeklimaet kan påvirke arbejdspladsen og dine medarbejderes trivsel.

FM Værdiguide

Dette site er til dig som arbejder med facility management og som er optaget af at forbedre resultater og arbejdsprocesser. Her finder du begreber og inspiration til øget værdiskabelse til f.eks. businesscases, kravspecifikationer eller evalueringer. Sitet er tænkt som et generisk FM værktøj, som kan bruges af både store og små virksomheder uanset om de er offentlige eller private.

Bæredygtig FM – cases vi deler

Her på siden kan du se hvordan FM helt konkret bidrager til verdensmålene. Det er nemlig vores medlemmers casesamling for bæredygtighedstiltag i FM. Cases, som de deler med hinanden, så alle ikke behøver at opfinde den dybe tallerken, men i stedet kan accelerere en bæredygtig udvikling.

FM Litteraturliste

Vi har udarbejdet en litteraturliste, så du nemt kan finde relevant litteratur indenfor FM. På FM Litteraturliste finder du oplysninger om det nyeste litteratur indenfor facility management i både ind- og udland. Litteraturlisten er opdelt efter emner.

FM håndbogen

Bestil den nyeste udgave af FM håndbogen via vores webshop og få leveret den direkte til din arbejds- eller hjemmeadresse.

I oktober 2021 udkommer der en ny udgave af FM håndbogen. Der er allerede nu muligt at forudbestille bogen på webshoppen. Prisen er 700.- ex moms. Hvis du er fuldtidsstuderende får du den seneste udgave af FM håndbogen til 400.- ex moms, og hvis du er kursusudbyder eller forhandler kan du indkøbe bogen til 500.- ex moms. For at få rabatten kræver det en unik kode som du skal indtaste ved betalingen på webshoppen. For at modtage rabatkoden skriv en mail til dfm@dfm-net.dk.

Det ikke længere er muligt, at hente bogen i sekretariatet. Køb derfor FM håndbogen i webshoppen eller hos din lokale boghandler.

Køb håndbogen her

FM Update

Download FM Update digitalt

Foreningens medlemmer kan downloade de nyeste udgaver af FM Update i deres fulde længde.

Download de forskellige FM Updates her

forside-fm-update-oktober-2022