LOG IND     UDSKRIV     SEND

> > > > >

Aktuelle arrangementer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Faglige artikler

FM Update


FORSIDE

DFM NETVÆRKS ÅRSKONFERENCE

ÅRSKONFERENCEN

KONFERENCEN 2017

PROGRAM 2017

AKTUELLE ARRANGEMENTER

DRIFTSHERREPRISEN

BLIV MEDLEM AF DFM NETVÆRK

OM DFM NETVÆRK

ARTIKLER

DFM NETVÆRKS UDVALG

NETVÆRK

OM FM - FACILITIES MANAGEMENT

FM - LITTERATUR

FM EFTERUDDANNELSE

DFM BENCHMARKING

KONTAKT

KUN FOR MEDLEMMER AF DFM NETVÆRKFredag den 24. marts

Facilitator: Mette Walsted Vestergaard

Fredagens program kredser om inspiration, fra USA kommer vores Keynote speaker Dean Kashiwagi, som kommer med sit bud på FM-erens rolle i forhold til den overordnede strategi.

Vi har inviteret 4 spændende personligheder til en snak om support funktionernes vej mod nye ægteskaber, og senere vil vi få rig lejlighed til at diskutere værdiskabelsen i FM.


Kl. 09:00 The survival og the Facility Manager (indlægget er på engelsk)

v/Dean Kashiwagi, Professor at Arizona State University

Fremtidens FM skal være lederbaseret frem for forvaltningsbaseret. De skal effektivisere deres service ydelser. Det vil være et krav til fremtidens professionelle FM’ere at de kan levere ”ønsket værdi??” til lavere omkostninger. Dette kan ikke opnås bare ved reducering af omkostninger. FM afdelingerne må ændre deres holdning til levering af ydelser. FM’ere må lære at tale topledelsens sprog for at lykkes med at blive direktionens foretrukne strategiske sparringspartner.
Læs mere om Dean Kashiwaki her


Se eller gense præsentationen her


Kl. 10:15 En uniformering af service på tværs af locations og funktioner

v/Jens Sønderkær, Director, Partner, Strategy & Operation, Deloitte Consulting

FM og de andre supportfunktioners forretningsmodel er under stærkt pres, og stadig flere virksomheder arbejder med integreret business service. Deloittes undersøgelser viser, at finans i højere grad end FM er initiativtagende, men også at alle funktioner vil blive både inddraget og stærkt påvirket.
Se eller gense præsentationen her


Kl. 11:15 Debat: Support funktionerne på vej mod nye ægteskaber

FM og de andre supportfunktioner er alle på en rejse, fra faglig ekspert med fokus på operationelle funktioner til strategisk partner med stærkt indhold af ledelse og forretningsforståelse. Hvad kan FM lære af finans, kommunikation og HR? Skal vi arbejde mere strategisk sammen og er løsningen at gøre som Rambøll, og etablere en fælles organisation for alle de klassiske supportfunktioner?

Deltagere i talkshow: Bo Pedersen, Group Director, Rambøll, Jens Ritnagel, Senior Consultant, Basico, Birgitte Henrichsen, Communication Executive, Maersk Group & Claes Brylle Hallqvist, vicedirektør, Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler.
Kl. 12:30 DFM netværk tager temperaturen på medlemsvirksomhederne

v/Poul Henrik Due, Sweco & Svend Bie, DFM netværk

Forud for dette års konference har sekretariatet udsendt en række spørgsmål til medlemsvirksomhederne for bl.a. at skabe et billede af i hvordan det går med udviklingen af FM. Til konferencen bliver der ligeledes mulighed for at give sin del af billedet og resultatet af den samlede undersøgelse bliver fremlagt.
Resultatet af medlemsundersøgelsen

Facilities Management er under forandring. Medlemsundersøgelsen, der er gennemført op til Årskonferencen, peger på en række udviklingstræk, som kan sammenfattes i et enkelt budskab: Når de teknologiske og forretningsmæssige vilkår ændrer sig drastisk for de virksomheder og organisationer, som FM skal supportere, så får det selvfølgelig også drastiske konsekvenser for, hvordan FM skal tænkes og udføres.

Det mest vidtgående spørgsmål til medlemmerne har været, om de forventer at selve FM begrebet vil være ”disruptet” og forsvundet eller ændret til ukendelighed i løbet af de næste ti år. Det afvises af et flertal, men der er faktisk 31 procent – knap en tredjedel – der helt eller delvist er enige. Spændende.


Se eller gense præsentationen her


Læs rapporten her


Kl 12:45 Debat: Sådan skaber, måler og vejer man værdi i FM

Bogen ”FM and CREM as Value Drivers” af Per Anker Jensen og Theo van der Voordt, der udkom i efteråret 2016, giver den hidtil mest omfattende præsentation af teori og professionel systematisk tilgang til, hvordan FM kan arbejde med at skabe værdi for forretningen. På baggrund af bogens tilgang sætter vi 3 personer i stævne, som hver især besidder en stor viden om hvordan man skaber, måler og vejer værdi. Og lægger op til en kreativ samtale med inddragelse af konferencedeltagerne.

Mød: Per Anker Jensen, CFM, Liselotte Panduro, partner, Leigaard & Partners & Jakob Moltzen, Director, Head of Group Workplace Management, NKT
DFM netværk - Borupvang 3 - DK-2750 Ballerup - Email: dfm@dfm-net.dk - Telefon: + 45 31 38 01 98